Wesselink Oosterwolde

Tandarts bij Wesselink Dental

Ontdek nu hoe wij u kunnen helpen!

Een tandarts waarbij u zich prettig voelt

Wij snappen hoe belangrijk het is om een tandarts te hebben waar u zich op uw gemak voelt. Het gaat immers over de gezondheid van uw mond. Onze tandarts heeft niet alleen veel kennis, maar ook nog een aantal andere voordelen:


  • U kunt snel terecht voor een afspraak
  • We nemen uitgebreid de tijd voor elke patiënt
  • Wij zijn gespecialiseerd in patiënten met angst
  • Kronen en bruggen worden gemaakt in ons eigen tandtechnische lab

Behandelingen

Op basis van individuele behoefte, ontdek nu welke behandeling het beste voor u is.
Meer Info

Tarieven

Met meer dan 15 jaar ervaring leveren wij de beste kwaliteit tegen de juiste prijs!
NaaR Tarieven

Intake

Wilt u snel advies van onze tandarts? Meld u direct aan voor een intake!
NaaR Intake

Behandelingen

Een overzicht van onze tandarts behandelingen in Oosterwolde:

Reguliere controle

Het is belangrijk om uw mond en gebit regelmatig te laten controleren door de tandarts. Hiermee houdt u uw gebit in de beste conditie en kunt u eventuele problemen voorkomen. Een halfjaarlijkse controle wordt dan ook sterk geadviseerd voor zowel jong als oud. Tijdens een periodiek onderzoek controleert de tandarts uw tanden en kiezen op gaatjes en bekijkt hij of eventuele bestaande vullingen en kronen nog goed aansluiten. Naar aanleiding van de bevindingen tijdens de controle, bepaalt de tandarts of er een vervolgafspraak nodig is bij de tandarts zelf of bij één van de andere specialisten

Gaatjes

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als uw tand of kies afbreekt, dan kunnen wij dit restaureren met een vulling. Een bestaande vulling moet soms vervangen worden als er bijvoorbeeld een breuk in zit. Een vulling zorgt er voor dat u weer goed kunt kauwen en voorkomt verdere (pijn)klachten. Als uw tandvlees iets is teruggetrokken dan liggen uw tandhalzen bloot. Dit kan gevoeligheid geven bij koude of warme dranken. Onze tandarts kan de tandhals dan afdekken met een vulling. Voorafgaand aan de behandeling wordt u indien nodig verdoofd.

Tandsteen verwijderen

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen je tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald. In sommige gevallen verwijdert de tandarts tijdens de controle tandsteen. Wanneer er veel tandsteen aanwezig is en/of een aanvullende instructie gewenst, dan kan de tandarts u doorsturen voor een afspraak bij de preventie-assistente.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zijn twee of drie bezoeken aan de tandarts nodig. Een kroon of brug wordt niet direct in de mond gemaakt, maar in ons eigen tandtechnisch laboratorium. Hiervoor is ongeveer één tot twee weken tijd nodig.

Wortelkanaalbehandeling

De wortels van je tand of kies zitten stevig in het kaakbot. In de wortels zitten wortelkanalen. Het kanaal is gevuld met pulpa die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en bloedvaatjes.  Als je tand of kies ontstoken is, dan voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit. Een wortelkanaalbehandeling noem je ook wel een endodontische behandeling of een  zenuwbehandeling. Vaak wordt de behandeling in 2 afspraken gepland. Het opvullen van de kanalen en het vullen van de kies gebeurd dan op de tweede afspraak. De kies krijgt dan na de eerste behandeling een tijdelijke vulling. Na de behandeling kan je last hebben van napijn. Na een paar dagen moet dit minder worden. Gaan de klachten niet over of is de pijn hevig, neem dan contact met ons op.

Implantaten

Wanneer u een tand of kiest mist kunnen wij deze vervangen door een implantaat of door kronen. Onze implantaatspecialisten vervangen uw tandwortels door een titanium schroef die in het kaakbot wordt geplaatst. Nadat de implantaat in het kaakbot is gegroeid, plaatsen wede implantaat of kroon. Onze implantaatspecialisten vervangen uw kiezen of tanden alleen door implantaten of kronen. Wat doen we? Wij vervangen uw tandwortels door titanium schroeven die in het kaakbot worden geplaatst. Nadat het implantaat in het kaakbot is gegroeid, plaatsen we het implantaat of de kroon.

Mocht u vragen hebben over een van onze behandelingen, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande button!

Tarieven

Onze tarieven zijn gebaseerd op de lijst die door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld. De verzekeraars bepalen in hun (aanvullende) verzekering welke vergoedingen er zijn voor de tandheelkundige behandelingen. Een aantal verzekeraars vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag. Andere verzekeraars hanteren een maximale vergoeding per behandeling. Dat kan betekenen dat wanneer een behandeling hoger uitkomt dan de maximale vergoeding, u als patiënt het verschil moet bijbetalen. Kijk dus goed naar de vergoeding voor tandheelkundige zorg in uw verzekeringsvoorwaarden. Informatie over aanvullende verzekeringen vindt u op www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-kosten-en-vergoedingen.

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars

Vergoeding en Tarieven voor Tandarts en Tandprothetiek bij Wesselink Dental

Mocht u vragen hebben over onze tarieven, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande button!

Intake

Bent u op zoek naar een tandarts die alle tijd voor u neemt en waarbij kwaliteit op nummer één staat? Via dit formulier kunt u zich direct aanmelden voor een intake. Wij zullen op korte termijn contact met u opnemen!

Wij gaan voor 100% tevredenheid!

We kunnen niet vaak genoeg benoemen dat de tevredenheid van onze patiënten op nummer één staat. Wat patiënten over ons zeggen:
Zeer goede ervaring!!! Ik had enorm veel angst voor de tandarts, maar deze praktijk is hier enorm goed mee omgegaan. Ik kan alleen maar zeggen, al het personeel van Wesselink Dental heel erg bedankt!!!
Joey Salimans
 Kan niets anders zeggen dan hulde aan Wesselink Dental. Voor mij geen zorg en pijn meer kan nu alles, een nieuwe leven is begonnen. Ik raad het iedereen aan!
Joseph Pattiapon
Snel en goed geholpen, aanrader om eens heen te gaan bij  prothese problemen.
Truuz Hond

Waar u ons kunt vinden:

🏠    ‘t Oost 8
📍    8431 LJ Oosterwolde
📧    info@wesselinkdental.nl
📞    0516 78 50 82


Maandag: 08:00 – 17:00
Dinsdag: 08:00 – 17:00
Woensdag: 08:00 – 17:00
Donderdag: 08:00 – 17:00
Vrijdag: 08:00 – 13:00

Afmelding

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden verzet of geannuleerd. Indien u dit niet doet, dan kan de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

Neem contact met ons op!

Bent u ook benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? U kunt bij ons altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vul het formulier in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met u op!