Kunstgebit bij Wesselink Dental

Een kunstgebit in slechts twee afspraken! Klik direct voor gratis advies:

Kunstgebit bij Wesselink Dental

Een kunstgebit in slechts twee afspraken! Klik direct voor gratis advies:

Uw voordelen van een Kunstgebit bij Wesselink Dental

Mist u enkele tanden en kiezen en wilt u de eerste stap zetten naar een kunstgebit? Of heeft u klachten over uw huidige kunstgebit? Zit deze los, ervaart u pijn of heeft u moeite met kauwen? Dan bent u klaar voor een gloednieuwe zorgeloze glimlach!

Wesselink Dental maakt kunstgebitten van hoogwaardige kwaliteit door middel van de nieuwste technologie. Ontdek nu de vele voordelen:


  • Een perfect passend kunstgebit in slechts 2 afspraken
  • Happen in vieze klei is niet meer nodig!
  • Een kunstgebit volledig naar uw persoonlijke wensen
  • Tot wel 75% vergoed door de zorgverzekeraar

Prothese Oosterwolde

In slechts 2 simpele stappen naar een Kunstgebit

Dankzij het gebruik van de nieuwste technieken hoeft u maar twee keer bij ons langs te komen om uiteindelijk met een perfect passend kunstgebit de deur uit te lopen.

Stap 1: Uw wensen afstemmen en een digitale scan

Tijdens de eerste afspraak kijken we samen naar de huidige situatie van uw gebit. We bespreken uw wensen en bepalen samen met u de kleur en vorm van uw kunstgebit. Met een digitale scan brengen we de juiste afmetingen van uw mond in kaart. Hierdoor hoeft u niet meer in vieze klei te happen en maakt dit de behandeling veel comfortabeler. Het apparaat brengt de afmetingen tot in de kleinste details nauwkeurig in beeld. Op deze manier kunnen we uw kunstgebit nog beter op uw mond afstemmen. Soms is een afdruk van uw oude gebit nodig om wat extra informatie over de stand van uw kaak te verkrijgen en de bewegingen van uw mond en spieren vast te leggen. 

Stap 2: Uw perfect passende kunstgebit is klaar!

Uw nieuw kunstgebit wordt geplaatst en u kunt eindelijk weer zorgeloos lachen. Natuurlijk is een nieuw kunstgebit altijd even wennen, daarom nodigen wij u na twee weken uit voor een controleafspraak om zeker te weten dat u 100% tevreden bent. Om het maximale uit uw kunstgebit te halen raden we u aan om een keer per jaar bij ons op controle te komen, ook wanneer u geen klachten heeft.

Wilt u ook een snelle en comfortabele behandeling voor uw kunstgebit?

Dankzij onze nieuwste technieken hoeft u slechts twee keer bij ons langs te komen en is het happen in de vieze klei niet nodig! Klik hieronder voor een gratis check-up voor uw kunstgebit of doe eerst de online zelftest:


Wij gaan voor 100% tevredenheid!

We kunnen niet vaak genoeg benoemen dat de tevredenheid van onze patiënten op nummer één staat. Wat patiënten over ons zeggen:
Zeer goede ervaring!!! Ik had enorm veel angst voor de tandarts, maar deze praktijk is hier enorm goed mee omgegaan. Ik kan alleen maar zeggen, al het personeel van Wesselink Dental heel erg bedankt!!!
Joey Salimans
 Kan niets anders zeggen dan hulde aan Wesselink Dental. Voor mij geen zorg en pijn meer kan nu alles, een nieuwe leven is begonnen. Ik raad het iedereen aan!
Joseph Pattiapon
Snel en goed geholpen, aanrader om eens heen te gaan bij  prothese problemen.
Truuz Hond

Wanneer bent u toe aan een kunstgebit?

Steeds meer mensen stappen tegenwoordig over op een volledige gebitsprothese. Er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen op een kunstgebit. Een kunstgebit is een goede keuze wanneer uw eigen tanden of kiezen ontbreken of niet meer te redden zijn. Een expert kunt u hier het beste in adviseren. Bij Wesselink Dental kunt u terecht zonder verwijzing van de tandarts. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie en komen we met een plan op maat. Klik hieronder voor gratis advies.

Immediaatprothese: Uw eerste kunstgebit

U krijgt voor het eerst een kunstgebit, dat kan best spannend zijn. Wesselink Dental wilt dit proces voor u zo comfortabel mogelijk maken. Uw tanden en kiezen zullen door uw tandarts worden getrokken. Het trekken van tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer. De tandarts trekt eerst uw kiezen, pas later uw tanden. Die blijven dus voorlopig nog in uw mond, zodat u niet zonder tanden zult lopen. Tussen het trekken van de kiezen en de tanden zit doorgaans enkele weken. Vroeger liepen mensen voordat ze een kunstgebit kregen een tijdje zonder tanden. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. Voordat uw tanden worden getrokken maken wij met onze mondscanner een gedetailleerde scan van uw mond om een immediaatprothese te creëren. Dit is het eerste kunstgebit wat onmiddellijk in uw mond geplaatst als de laatste tanden zijn getrokken. Dus direct over de verse wonden heen. Dat vindt u misschien een vreemd idee, maar dit heeft een groot voordeel. Uw kunstgebit zit in het begin namelijk als een soort verband op de wonden. Voor een perfect passende immediaatprothese hoeft u slechts een keer bij ons langs te komen!

Wat kost een kunstgebit?

Een kunstgebit ook wel volledige gebitsprothese genoemd, wordt in de meeste gevallen tot 75% vergoedt door de zorgverzekeraar. Alle kosten verschillen per verzekeraar, check bij uw eigen verzekeraar wat er vergoed wordt. Meer informatie vindt u op onze vergoedingen pagina.

Kom met ons in contact!

Heeft u vragen voor een van onze experts? We komen graag met u in contact voor vrijblijvend advies! Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.