Wortelkanaalbehandeling

De wortels van je tand of kies zitten stevig in het kaakbot. In de wortels zitten wortelkanalen. Het kanaal is gevuld met pulpa die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en bloedvaatjes.  Als je tand of kies ontstoken is, dan voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit. Een wortelkanaalbehandeling noem je ook wel een endodontische behandeling of een  zenuwbehandeling.

Eerst wordt er een foto gemaakt om te kijken hoe de wortels lopen en krijg je een verdoving. De tandarts boort de kies aan de bovenkant open en haalt met vijltjes het ontstoken weefsel en de zenuw uit het kanaal. Met desinfecterend middel wordt de kies gespoeld. De schoongemaakte kanalen vult de tandarts op met rubberen stiftjes en hij sluit de kies weer af met een vulling. Vaak wordt de behandeling in 2 afspraken gepland. Het opvullen van de kanalen en het vullen van de kies gebeurd dan op de tweede afspraak. De kies krijgt dan na de eerste behandeling een tijdelijke vulling.

Na de behandeling kan je last hebben van napijn. Na een paar dagen moet dit minder worden. Gaan de klachten niet over of is de pijn hevig, neem dan contact op met Wesselink Dental.

 

Phone: 0516 - 78 50 82
Fax: info@wesselinkdental.nl
't Oost 8b
8431LJ Oosterwolde